Család

Így szabad itthon kirándulni a #maradjotthon idején

Az önkormányzatok, ahol a kedvelt belföldi turistacélpontok találhatók, csak részben korlátozhatják a belföldi kirándulók, a családok mozgását.

Feliratokkal, szalaggal lezárt parkolókkal figyelmeztetik a kirándulókat a kedvelt turistacélpontokhoz tartozó önkormányzatok, hogy most inkább ne jöjjenek. A helyzet azért is kettős, mert az operatív törzs tájékoztatása szerint a kijárási korlátozás családi körben lehetővé teszi a közös szabadtéri programot – írja az ATV.hu

A televízió riportjából az is kiderül, hogy például a népszerű turisztikai célpontnak számító Rám-szakadéknál még mindig viszonylag sokan kirándulnak, aminek a helyiek nem igazán örülnek. Többek között azért, mert a Rám-szakadék bizonyos szakaszait létrák és korlátok kötik össze, és a fémen összeérnek a kéznyomok, hiába tartanak távolságot a kirándulók.

A közterület használat szabályozásán túl az önkormányzatok csak szűk körben korlátozhatják az emberek mozgását. Továbbra is ki lehet menni a szabadba, csak a csoportosulást kell kerülni, főleg hosszú távon. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hozzátette, az együttlétet csak a családok számára teszi lehetővé a kijárási korlátozás, amennyiben kirándulni mennek. Mindenki más számára a másfél méteres távolság megtartása indokolt és kötelező is.

Még több aktuális szabály a kijárási korlátozások alatt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top