Család

Ismerd meg a Dzsungelfiút, aki 1400 növénnyel él egy kis lakásban

A 20 éves fiatalember órákig locsolja a rengeteg növényt, amelyekkel együtt él, és elmondása szerint remekül érzi magát ebben a buja, életteli környezetben.

A 20 éves brit Joe Bagley szinte egyenesen dzsungellé alakította egy hálószobás lakását, ahová igazi trópusi növényeket is telepített, köztük kaktuszokat. A pompás és gazdag növénytakaró még a fiatalember fürdőszobáját is ellepi. A magyarázat a szokatlan lakásdekorációra meglehetősen egyszerű: mint mondja, imád a rengeteg növény közt felébredni, nélkülük erősen üresnek érezné a lakását, amelynek tényleg minden egyes pontján növények tanyáznak. Jut belőlük a könyvespolcokra, a lépcsőre, az asztalra, de még magukon a szekrényeken belül is növények laknak.

Miközben a magát Dzsungelfiúnak is nevező Joe, aki a hétköznapok során, hol máshol, egy kertészetben dolgozik, egyszerűen képtelen leállni. Most épp azon gondolkodik, hogy otthonában hová tudna még több növényt telepíteni. Még annak ellenére is, hogy már így is naponta konkrétan órákat tölt locsolással. Hozzátette: van egy bizonyos hatodik érzéke, amelyik akár az éjszaka közepén is felkelti, ha úgy érzi, hogy valamelyik kedvelt növénye szomjazik, és amúgy is ösztönönösen tudja, hogy mikor melyik cserépbe kell egy kis víz.

Joe a lapoknak még elárulta, hogy nem is érzi igazán biztonságban magát, ha olyan helyen tartózkodik, ahol nem veszik körül zöld barátai. A szenvedély 13 éves kora óta tart, azóta, hogy a nagymamája megajándékozta egy különleges cserepes virággal. A fiú hobbiját nagymamája azóta is rendületlenül támogatja, aki újabb és újabb növényeket hoz neki. Amikor Joe elköltözött a szüleitől, „még csak” 100 cserép és lakója volt a társa, ám bevallása szerint ma már 1400 egyedet számláló flórával osztja meg az otthonát.

Az pedig nem opció nála, hogy a növények kihalnak, még ilyen mennyiségben is gond nélkül el tudja látni őket a már említett különleges képességekkel. Sőt, a környezetében kimondott „növénysuttogónak” tartják, ha valamelyik ismerőse már elkezdett lemondani egy szobanövényről, és átviszi hozzá, a cserépben kókadozó virág Joe lakásában hamar életre kel, hogy később kivirulva jusson vissza eredeti gazdájához.

(via)

Még több különleges hobbi és szenvedély az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top