Család

Mikor engeded meg a partnerednek, hogy sírni lásson?

Fontos kérdés, mégis, rengeteg párkapcsolatban már a téma sem kerülhet szóba.

A KulturWine blog (avagy az Elmozdítható lélek) szerzője írt egy kis okfejtést a párkapcsolat és az érzelmi kommunikáció fontosságáról. Ahogy találóan rámutat, egy párkapcsolat nem attól lesz hosszútávú, ha a két fél folymatosan egymáson lóg és nem is attól, ha másra sem tudunk gondolni, csak a másikra. 

Nem jó, ha a pár tagjai minden erőfeszítésükkel azon vannak, hogy az elérhetlen tökéletességet hajszolják, de az sem megoldás, ha nem törődnek a negatívumokkal, a közös vagy egyéni problémákkal. 

A blogger egy angol kutatásra hivatkozva állítja – szerintünk helyesen – hogy a jó párkapcsolat elején nem találkoznak túl sokat a felek. Ahogy írja, fontos, hogy a szerelem sosem mehet a szeretet rovására, ami egy olyan hiba, amit sokan elkövetnek, amikor kizárólag a párjukkal foglalkoznak, mindent és mindenki mást hanyagolnak. Ahogy a szerző fogalmaz, nem mindegy, hogy teljes önazonosságunkkal együtt átadjuk magunkat a másiknak vagy inkább megengedjük, hogy az életünk részévé váljon.

Sírtatok már a párotok előtt?

A visszafojtott érzelmek és az elégtelen kommunikáció sok párkapcsolatban okozott már problémákat (Fotó: Profimedia)

Talán a címben is feltett kérdés a legjobb indikátora annak, hogy egy kapcsolatban a felek milyen viszonyban is vannak egymással. Ahogy a blogger is felteszi a kérdést: mikor jön el az idő, amikor már nem félsz gyengének tűnni a másik előtt?

Ez pedig olyasvalami, amit sok embernek el kellene fogadnia, hogy egy párkapcsolatban igenis ér megmutatni a sérülékenyebb, gyengébb énünket is, hiszen pont attól párkapcsolat, hogy elfogadjuk egymást és támogatjuk a másikat.

Érdemes a KulturWine blog teljes posztját elolvasni, mert a fent felvázolt helyzeteket sokkal mélyebben, részletesebben is kifejti.

További cikkeink párkapcsolati témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top