Család

Péntektől a jegypénztárak is nyitnak az Állatkertben, illetve újabb programokat jelentettek be

Május 13-án közöltünk nagyképes riportot a néptelen Fővárosi Állatkertből, négy nappal később pedig már arról szóltak a hírek, hogy újra megnyithatja a kapuit az intézmény (megnyitotta), csütörtökön pedig kiderült, hogy holnaptól, azaz péntektől tényleg nyitnak a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztárai.

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Némi korlátozás még akad az intézményben, a beltéri bemutatóhelyek látogatását egyelőre nem engedik. 

Néhány kivételtől eltekintve az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, akárcsak a járvány előtti időkben. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek vásárlása jelenti, mert csoportos látogatásra, így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód. A közleményben azt írják, hogy az állatkertben ajánlott a szájmaszk viselése, kérik a látogatókat, hogy mossanak gyakran kezet, és hogy

az állatokat semmivel, még zoocsemegével se etessék.

Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is. Az Állatkerti Alapítvány újraindítja azokat a különleges esti sétákat is, amelyeken a látogatók előzetes bejelentkezés alapján, vezetett séták keretében ismerkedhetnek a budapesti intézmény kulisszatitkaival. Az első esti program június 11-én, csütörtökön lesz, utána pedig kéthetente csütörtök esténként.

Figyeld, állat:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top