Család

Paracetamollal szült otthonában egy brit anyuka

Más fájdalomcsillapító nem volt kéznél, így egyszerű fejfájástablettával kellett beérnie Ashleenek.

Durva helyzetbe hozta a koronavírus miatti kijárási korlátozás egy leedsi anyukát, Ashlee Grahamet. Férjével kórházi szülést terveztek, elő is készítettek mindent, ám a történelem felülírta terveiket, kénytelenek voltak az otthonszülést választani. A férjével ugyanis szigorúan közölték, hogy izolálják magukat, kórházba se menjenek, a fertőzésveszély ugyanis ott garantált. A pár bérelt is egy kifejezetten erre tervezett medencét és meg is barátkozott a helyzettel (készítettek például “nyomós playlistet”, amit a hangvezérelt Alexa egy parancsszóra elindított, amikor megindult a szülés), ám amikor a bába is megérkezett, kiderült: semmilyen fájdalomcsillapítójuk nincsen, csak egy kis háztartási fejfájástabletta (paracetamollal), és már nincs idő és mód szerezni. Ashlee 26 éves és ez volt az első terhessége. 

Agnes végül nagy szenvedések árán megérkezett, a pár pedig boldog volt, de a koronavírus miatt kialakult helyzettel így is meg kellett küzdeniük. Szigorú karanténban élnek, Ashlee hónapok óta nem hagyta el a lakást, a vásárlást és a baba körbemutogatását is online oldják meg. Rokonok, közeli barátok sem jöhetnek, Ashlee pedig úgy érzi, elrabolták tőle ezeket a boldog pillanatokat. “Csak ülök a nappaliban és nézem a padlót, ahol szültem. Még mindig nem tudom, mikor találkozhat bárki Agnesszel” – nyilatkozta a Mirrornak. (A linkre kattintva láthatjátok a képeket is a kismamáról.) A szülei is hiányoznak neki, és persze az is, hogy összehaverkodjon a többi anyukával sétáltatás közben. A FaceTime, mint mondja, nem az igazi, ahogy az sem, hogy postán kapják a virágokat és az üdvözlőlapokat. Ráadásul kizárólag szoptat, azaz minden alkalommal ő kel fel, ha a kicsi éhes, összefolynak a napszakok. Ezzel együtt erőt ad nekik Agnes, főleg miatta tudják majd átvészelni ezt az időszakot.

Kiemelt kép: Getty Images

Kismamák a karanténban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top