nlc.hu
Család

Petíció a családi pótlék megduplázásáért

Petíció indult, hogy megduplázzák a családi pótlékot

Az aHang felületén indult hazai petíciót civil szervezetek indították, és bárki csatlakozhat hozzá. A családi pótlék megduplázásáért küzdők szerint a koronavírus-járvány miatt különösen fontos, hogy segítsék a magyar családokat, ezen belül is a hátrányos helyzetű kisgyerekeseket.
Család a dunakeszi szabadstrandon - Fotó? MTI/Mohai Balázs

Eredetileg a Méltó Megélhetés Munkacsoport, több más civil szervezettel összefogva indította a petíciót és a hozzá kapcsolódó kampányt a hazai családi pótlék összegének megduplázásáért. Az aHang felületén is elérhető kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Amiért közleményük szerint a civilek kezdeményezték a családi állami juttatás összegének megduplázását:

Annak érdekében, hogy Magyarországon 1,8 millió gyermek a COVID-19 járvány alatti és utáni időszakban is egészségesen és harmonikusan fejlődjön, elengedhetetlen a családi pótlék megduplázása. A járványhelyzetben a családok gyermekekkel kapcsolatos költségei jelentősen megnövekedhettek, a már a válság előtt is nehéz és hátrányos helyzetben élő családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek. A családi pótlékra viszont minden gyerekes család jogosult, így a krízisben lévő, legveszélyeztetettebb családok is.

A petícióval párhuzamosan a Méltó Megélhetés Munkacsoport és a hozzá kapcsolódó, szintén civil szervezetek nyílt levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, az Emmit vezető Kásler Miklóshoz, Novák Katalin családügyi államtitkárhoz és Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárhoz, hogy a mostani nehéz koronavírus sújtotta helyzetben gondolják át, kezeljék kiemelten a családi pótlék megduplázásának ügyét

A Méltó Megélhetés Munkacsoport egyébként 2017 óta dolgozik a családi pótlék emeléséért, a mostani cél pedig 20 ezer aláírás gyűjtése, amelyből cikkünk közzétételének pillanatában több mint 10 ezer már össze is gyűlt. A petíciót aláírni, az ügyet támogatni az aHang oldalán itt lehet.

(via 444)

A hazai családtámogatások változásainak legújabb aktualitásai: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top