nlc.hu
Család

Magyar iskolák és a második koronavírus hullám

Kiderült, mi lesz a magyar iskolákkal, ha megjön a második hullám

Az EMMI elárulta, a koronavírus második hullámának őszi betörése esetén nem rendelnének el ismét minden iskolában tantermen kívüli, digitális oktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból feltétlenül szükséges.
A rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskolában már készülnek a szeptemberi tanévre - Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

A Népszava megkérdezte az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy milyen forgatókönyv lép életbe az iskolákban, ha Magyarországon szeptembertől vagy később ismét felerősödik a koronavírus-járvány.

Ha lesz is második hullám, az EMMI válasza alapján nem rendelnének el minden iskolában tantermen kívüli oktatást: csak ott állnának rá ismét a digitális tanrendre vagy más alternatív megoldásra, ahol ez járványügyi szempontból mindenképpen indokolt. Vagyis a tervek szerint helyi vagy regionális szinten hoznak majd az iskolákban járványügyi intézkedéseket

A minisztérium azt is elárulta, azért erre készülnek, hogy tehermentesítsék a szülőket, és mindenki egyenlő eséllyel kapcsolódhasson be az oktatásba. Az iskolaőrökre, bármi is történjen, számítanak, jelenlétüket továbbra is szükségesnek tartják az iskolákban.

Az Emmi egyébként arra készül, hogy normál munkarendben kezdődik szeptembertől az iskolai tanév, a digitális átállás tapasztalatait pedig jelenleg is elemzik, a tapasztalatokat igyekeznek beilleszteni az oktatási rendszerbe.

Az nlc. cikkei a magyar iskolákban zajló aktuális változásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top