nlc.hu
Család

Heterokrómiás macska

Az egész internet ezt a macskát imádja, mutatjuk, miért

A mentett macska nem véletlenül kapta a Bowie nevet...

Bowie, a macska elbűvölte az internetet, nem véletlenül: egyik szeme kék, a másik pedig zöld. Az európai rövidszőrű cicának ugyanis heterokrómiája van, ami azzal jár, hogy eltérő színűek lesznek a szemei. Sokan hiszik azt, hogy ez az igencsak ritkának számító mutáció volt David Bowie zenésznek is, akinek védjegyévé vált a felemás szempár, azonban ez nem így van: Bowie szemei egy anisocoria nevű elváltozástól voltak értinettek, vagyis egyik pupillája maradandóan kitágult egy gyerekkori verekedés miatt. Vagyis a macska kicsit tévesen kapta keresztnevét a zenész után.

Ez a macska úgy néz ki, mint David Bowie

Bowie, a macska. Forrás: Instagram / Bowie the cat

Visszatérve a macskára, Bowie egyébként nagyon játékos, szeret más macskákkal incselkedni. Gazdája és megmentője Maria Lloret elmondta, Bowie-ra mindössze három hónapos korában találtak rá, egy menhelyről került hozzájuk. A nő első látásra beleszeretett a felemás szemű cicába, nemcsak azért, mert gyönyörű, de rendkívül jó a természete is.

Maria egyébként Bowie fan, így amikor rápillantott a cica pofácskájára, azonnal egyértelművé vált, mi lesz a neve.

(via)

Ezeknek a cicáknak is gyönyörű a szemük

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top