nlc.hu
Család

A dackorszak jellemzői

Dackorszak: „amikor minden szülő ráébred, hogy átverték”

A dackorszak hiába olyan, mint egy kiképzőtábor, ne feledjük, hogy miről szól, és igenis van hozzá módszer, hogy ép ésszel jöjjünk ki belőle: gyerekként és szülőként egyaránt. Ehhez adunk most egy kis muníciót.
Hisztis gyerek - Fotó: Pixabay

Aki már túlélte, tapasztalatból tudja, aki épp benne van, még csak most kezd igazán rájönni, hogy a dackorszak valójában nem más, mint egy kiképzőtábor, amely rengeteg türelmet és kötélidegeket igényel.

“Legkésőbb ebben a korszakban minden szülő ráébred arra, hogy átverték! Átverték a mosolygós, rózsaszín reklámokkal, amelyek azt ígérték, a gyerekek és a szüleik mindig nevetni fognak és a gyereknevelés olyan, mint egy jó nagyra fújt szappanbuborék, ami a város felett lebeg.

A „dacos” ezt jól szétpukkasztja! Cuki, bájos, kedves, zabálnivaló (pláne, amikor alszik),de amúgy van, hogy az ember odébbállna a boltban és úgy tenne, mintha külön jöttek volna…” – írja az Anyajajj Caféblog szerzője, akinek további találó hasonlatai és meglátásai vannak azzal kapcsolatban, hogy a dackorszak pontosan micsoda, továbbá azt is elárulja, hogy szülőként mi segíthet át bennünket ezen a nehéz időszakon. 

Még több túlélési tipp: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top