nlc.hu
Család

Azt hitte, koronavírusos, öngyilkos lett

Öngyilkos lett egy felvidéki magyar férfi, mert azt hitte, koronavírusos

Az 51 éves felvidéki magyar férfi önkezével vetett véget az életének, mert egy teszt alapján úgy tudta, elkapta a koronavírust. Halála után kiderült, nem is volt fertőzött.
Koronavírus

Öngyilkos lett egy magyar férfi a Felvidéken, mert azt hitte, hogy elkapta a koronavírust. Az 51 éves férfi Horvátországban volt, majd miután a magyar–szlovák határon pozitív lett a kötelező koronavírus-tesztjének eredménye, két hétre karanténba kellett vonulnia – írja az Indirekt.hu.

A férfi veje a lapnak azt mondta, apósán egyre inkább elhatalmasodott a pánik.

„Hiába nem voltak tünetei, naponta többször hívta a mentőket, hogy teszteljék le újra, de egyszer sem mentek ki hozzá. Szegény teljesen bekattant, bepánikolt, nem tudta tovább elviselni a bezártságot, így [múlt héten] hétfőn végett vetett az életének.”

A tragédiában az a legszörnyűbb, hogy kiderült, a férfi nem is volt koronavírusos. A holttestét ugyanis Pozsonyba vitték, ahol felboncolták, és megállapították, hogy nem kapta el a fertőzést. Ráadásul halála másnapján mentek ki hozzájuk a mentők, és tesztelték az egész családot: mindenki negatív eredményt produkált. Családja számára felfoghatatlan, hogy a férfi egy rossz, hibás teszt miatt vetett véget az életének.

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top