nlc.hu
Család

Diákok fotói az osztályteremben

Hiányoztak a gyerekek az online oktató tanároknak, szívmelengető dolgot talált ki az igazgató

Amerika sok iskolájában digitális tanrend szerint kezdődött a tanév. Az egyik suliban kreatív megoldást talált ki az igazgató, hogy jobban érezzék magukat a tanárok.
Osztályterem

Andrea Kerr másodikos gyerekeket tanít a Gentry Általános Iskolában a texasi Mesquite-ben. Amikor digitális oktatásban elkezdődött az idei tanév, elég szomorú volt, ahogy belépett az üres osztályterembe.

„Egy üres osztályteremben tanítani az egyik legszívfacsaróbb élmény, amiben valaha részem volt. Azért lettem tanár, mert szeretem a gyerekeket, szeretem látni az arcukat, és állandó kapcsolatban lenni velük”

– mondta a fiatal tanárnő.

A pedagógus már tavasszal is nagyon nehéznek érezte, hogy a távolból kellett a diákjainak segítenie. Nem is a tanítás jelentett igazi kihívást, hanem hogy személyesen sokkal könnyebben kiderül, kinek mi okoz problémát, mi bántja, mit érez.

Az iskola igazgatója, Rashunda Price ezért szívmelengető dolgot talált ki erre a tanévre, hogy a tanárok és a diákok is úgy érezzék, a digitális oktatás során sem veszett el közöttük a kapocs. Nagy méretben kinyomtatták minden egyes diák fotóját, és kitették őket az osztálytermekbe.

A tanárnő azt mondja, majdnem elsírta magát, amikor meglátta a mosolygó gyerekeket a fényképeken. Semmiségnek tűnik, de sokkal jobban érzi magát így, és a gyerekek is imádták, amikor online meglátták a fotókat a teremben.

(GMA)

A személyes kapcsolat hiánya mindenkit megvisel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top