nlc.hu
Család

Mire tanít a társasjáték?

3 ok, amiért társasozz minél többet a gyerekkel

Elő a társasjátékokkal, üljön össze játszani a család minél többször, mert csupa jó hatása van a gyerekekre.

A társasjáték összehozza a családot, áthidalja a generációs különbségeket és még a gyerek iskolai teljesítményére is jó hatással lehet. Három okunk is van, amiért azt ajánljuk, hogy minél többet ülj le társasjátékozni a gyerekkel.

1. Fejleszti a gyerek problémamegoldó készségét

Nem véletlenül használják a játékpedagógiában is sokat a társasjátékokat, ugyanis amellett, hogy a gyerek kíváncsiságát felkeltik, ráadásul még az iskolai egy probléma=egy megoldás egyenlettel szemben megtanulja, hogy sokféle helyzetre más és más megoldások is léteznek. Az iskolában azzal találkozik a gyerek, hogy egy feladatnak egyetlen helyes megoldása van, a társasjátékokban azonban stratégiák mentén kell gondolkodnia, ismeretlen terepen új kihívásokkal szembenéznie, ez pedig fejleszti a problémamegoldó készségét.

3 dolog, amiért társasozz a gyerekkel

A társasjáték csupa jóra tanítja a gyereket (Kép: Pexels)

2. A gyerek jobban fogja kezelni a kudarcot

Biztos lehetsz benne, hogy az első pár társasjáték során vérig lesz sértődve a gyerek, ha veszít, de nem baj, így tanulja meg, hogyan kezelje a kudarcokat. Erre pedig nagy szüksége lesz a felnőtt élete során, rá kell ébrednie, hogy nem mehet mindig minden tökéletesen. A társasjáték megtanítja arra, hogyan örüljön mások győzelmének, és hogyan ne omoljon össze, ha kudarc éri. Mivel a legtöbb társasjáték nem csupán a vakszerencsén múlik, ezért abban is sokat fejlődhet a játék során, hogy felmérje a döntéseinek következményét.

3. Egyűttműködésre nevel

Szerencsére egyre nagyobb a társasjáték-kínálat, bőven lehet köztük olyanokat is találni, melyekben nem egymás ellen, hanem csapatban kell játszani. Egyértelmű, hogy amellett, hogy komplex gondolkodásra van hozzá szükség, még együttműködésre is neveli a gyereket az ilyen típusú társasjáték, ezt pedig az iskolában és majd felnőttkorában is jól tudja hasznosítani.

via

Tudj meg még többet a társasjátékról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top