nlc.hu
Család
Koronavírus a Kamaraerdei úti idősotthonban

Koronavírus: 29 fertőzött a Kamaraerdei úti idősotthonban, egy beteg meghalt

A Kamaraerdei úti idősotthonban 25 gondozott és 4 dolgozó fertőződött meg a koronavírussal, egy beteg meghalt.
A koronavírus miatt maszkot viselő idősek egy idősotthonban

A Kamaraerdei úti idősotthonban 29-en fertőződtek meg koronavírussal, egy gondozott a kórházba szállítása után meghalt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az 572 lakó közül 25 ember, a mintegy 300 dolgozó közül 4 esetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést az intézményben végzett tesztelések során. A 3 telephely közül 2 érintett, a Bánk bán utcai telephelyen nincs aktív fertőzött.

Azt írták, az idős betegek többsége teljesen tünetmentes, néhányan pedig enyhe tüneteket mutatnak. Azonban gyógyulásuk és az otthon többi lakójának védelme érdekében az intézmény kérésére kórházba kerültek vagy kerülnek. Az otthonból kórházba került lakók egyike csütörtökön elhunyt.

A Főpolgármesteri Hivatal emlékeztetett, szeptember elején az intézmény kérésére és a Fővárosi Operatív Törzs döntése nyomán a fenntartó fővárosi önkormányzat az idősotthonban látogatási és kijárási tilalmat rendelt el, amelyet az országos tisztifőorvos azóta az egész országra kiterjesztett.

Az intézmény folyamatos kapcsolatban áll a járványügyi hatóság területileg illetékes szakembereivel, akik a tesztelésben a fenntartó Fővárosi Önkormányzathoz hasonlóan segítséget nyújtottak. Az intézményvezető munkáját a kormány által kirendelt intézményparancsnok segíti, a Budapest Főváros Kormányhivatala által végzett legutóbbi ellenőrzés pedig semmilyen intézkedésre okot adó mulasztást nem tárt fel.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Komka Péter)

Koronavírus az idősotthonokban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top