Család

Újabb 927 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, elhunyt 9 beteg

30-an vannak jelenleg lélegeztetőgépen, de 4945 beteg már meggyógyult.
A koronavírus miatt maszkot viselő idősek egy idősotthonban

927 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 22 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a kormány tájékoztatásából.

Sajnos a fertőzés következtében tegnap meghalt 9 beteg – heten közülük hetven év felettiek – így az elhunytak száma 718 főre emelkedett. Jó hír viszont, hogy 4945-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 16 464 fő.

577 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon.

Hogy az ország működőképes maradjon, továbbra is érvényben vannak szabályok. Vagyis: kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme, ezért őket arra kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az Operatív Törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 194 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top