nlc.hu
Család

Széken éjszakázó szülők a Heim Pálban

Széken éjszakáznak a gyerekük mellett a szülők a Heim Pálban, állítja egy anya

Egy édesanya szerint a Heim Pál Gyermekkórházban nem biztosítottak ágyat a gyerekük mellett éjszakázó szülőknek. A kórház visszautasítja az állításokat.
Heim Pál Gyermekkórház

Egy édesanya állítása szerint támla nélküli székeken kell tölteni az éjszakát a szülőknek a Heim Pál Gyermekkórházban. Fotókat is készített erről, amikor három éjszakát bent töltött a gyerekével a sebészeti osztályon – számolt be az ATV Híradó.

„A szülőknek külön fenntartott ágyak nem álltak rendelkezésükre. Nem volt egy olyan külön szoba vagy bent valami a kórteremben, amire ráfeküdhettünk volna” – mondta egy szülő a csatornának. Az anya azt is kifogásolta, hogy a kórteremben olyan sokan voltak, a gyerekeket nem lehetett rendesen elaltatni.

A Heim Pál Gyermekkórház orvosigazgatója visszautasította a vádakat. Fekete Ferenc azt mondta, nincs tudomásuk arról, hogy bármelyik osztályon probléma lett volna a szülők elhelyezésével.

Szerintük a fotók egy olyan osztályrészen készültek, ahol a műtétek előtt és után tartják megfigyelés alatt a gyerekeket. Itt szakmai és ellátási okokból a szülők pihenését egy külön szobában biztosítják. De itt egyébként sem szoktak napokat tölteni a gyerekek.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Ágyat az anyukáknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top