Család

A kutyája szagolta ki a nő vérmérgezését, megmentve ezzel az életét

Kiszagolta az elfertőződött sebet az öleb, és addig ugatott, míg a gazdája orvoshoz nem fordult.

Levi Cater még 2018-ban látogatott egy fodrászszalonba, hogy visszaszőkítse a haját, de az eljárás közben azt érezte, hogy a fejbőre égni kezd, így megkérte a fodrászát, hogy azonnal mossa le a hajáról, amit rákent. A 22 éves nő aznap még hazament, de miután a fejbőre az este folyamán vérezni kezdett, rögtön kórházba szaladt – írja a Ladbible.

Egy cuki yorkshire terrier (fotó: Pixabay)

Egy cuki yorkshire terrier (Fotó: Pixabay)

A kórházban aztán harmadfokú égési sérülésekkel kezelték, antibiotikumos kezelést kapott. Ugyanakkor az állapota nem akart javulni, egyre komolyabb fájdalmai lettek, és a kutyája, Chico, a yorkshire terrier is megérezte a bajt, kiszagolta a betegséget, és egyfolytában ugatta a gazdáját a szepszis miatt. Levi azt mondja, csak azért ment vissza újra az orvoshoz, mert a kutya nem hagyta őt élni, és folyton ugatta. „Chico ezzel megmentette az életemet. Ki tudja, mi történt volna, ha tovább várok” – nyilatkozta később. Egy idő után nemcsak Chico, hanem a nő is elkezdte érezni a sebhelyek szagát. Az orvosai később azt mondták, hogy pont azelőtt fordult hozzájuk, mielőtt túl késő lett volna. Azóta már egy komplex műtéten is átesett, hogy helyreállítsák a sérült fejbőrét. Ez azért is fontos Levi Cater számára, mert a történtek óta nem mert fodrászhoz menni, ugyanis szégyellte a fején lévő kopasz foltokat.

A vérmérgezés gyakran tragédiákhoz vezet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top