Család

Nyílt levél a nagyinak: nem karácsonyozunk együtt

Bár a szűkebb családi összejöveteleket nem tiltja semmi, mégis érdemes úgy készülni, hogy idén csak online karácsonyozhatunk együtt a nagyszülőkkel. Egy anya kért nyílt levében bocsánatot a nagyitól a vírus nevében.

Kedves nagyi!

Nem megyünk haza karácsonykor. Nagyon fáj ezt kimondani, de a te érdekedben kell úgy döntenünk, hogy távol maradunk, és nem szabadítjuk rád az unokáidat sem, hogy nehogy átadják neked a vírust. 

Tudnod kell, hogy teljes szívünkből szeretünk. Egész évben nagyon várjuk a karácsonyi ünneplést a nagyikkal, a gyerekek legszebb ünnepi emlékei a ti asztalotok körül születnek ebben az időszakban. A saját gyerekkoromból is rengeteg karácsonyi boldog perc emléke bukkan fel, amikor érzem a gombócot a torkomban, hogy idén meg kell fosztani magunkat és titeket is ettől az élménytől. Mégis, minden szomorúságom ellenére is az a jó döntés, ha most nem megyünk megölelni a nagyikat karácsonykor, az életetek többet ér egy kihagyott ünneplésnél.

Nyílt levél: Online karácsony a nagyikkal

A nagyszülőkkel online fogunk karácsonyozni (Kép: Getty Images)

Drága nagyi, tudom, hogy a többség furcsán néz rám emiatt, hiszen 10 főig engedi a törvény a családi összejöveteleket, de sajnos azt gondolom, hogy a vírust kicsit sem izgatja, mit írnak a Magyar Közlönyben, attól még meg fog fertőzni téged, ha netán mi a tudtunkon kívül hordozók vagyunk. Mindenben számíthatsz ránk, bevásárolunk neked, letesszük az ajtó elé, és szenteste a számítógépen online együtt leszünk, így talán nem lesz annyira magányos egyikünknek sem ez a karácsony. Még a szokásos karácsonyi filmünket is megnézhetjük majd így együtt a gyerekekkel, hogy ne kelljen nélkülözni az unokák kacagását a Grincs nézése közben. 

Bízom benned, hogy vigyázol annyira magadra, hogy megérted a döntésemet. Hogy látod, hogy nem önös érdekekből hoztam meg, hanem mert szeretném, ha még sok karácsonyt együtt tölthetnénk egészségesen és vidáman. Annyi élmény, annyi emlékgyűjtés vár még ránk, ne kockáztassuk egy év kimaradás miatt azt, hogy nem tudunk többé együtt ünnepelni. 

Megszakad a szívem és borzasztó dühös is vagyok a vírusra, amiért erre a rettenetes döntésre kényszerített, de most már látható, hogy ennek a járványnak nem lesz vége karácsonyig. Nem ijed meg attól, hogy mi ünnepelni akarunk, nem tart szünetet csak azért, mert a családunkkal szeretnénk lenni. Mi azzal vigyázunk rátok, nagyszülőkre, hogy idén kihagyjuk a közös karácsonyt.

Még több nyílt levél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top