nlc.hu
Család

Nyolc hónappal a koronavírus-fertőzés után még a szövődményeket nyögi egy magyar férfi

Márciusban kapta el a vírust, de még mindig küzd az egészségéért

A magyar férfi nyolc hónapja fertőzödött meg, de még mindig táppénzen van.

A Bors számolt be annak a Tamás nevű férfinak az esetéről, akiről még március 12-én derült ki, hogy megfertőzte a koronavírus. Az állapota annyira rossz volt, hogy Nyíregyházáról Budapestre kellett szállítani, állítása szerint ő volt az országban a 17. igazolt beteg. 

A férfi intenzív osztályra is került, mivel folyamatosan fulladt és állandó oxigénmaszkra volt szüksége, később lélegeztetőgépre is került. 

Tamás a Borsnak nyilatkozva elmondta, hogy amíg altatásban tartották, szinte folyamatos rémálmai voltak, egyszer a csöveket is kitépte magából. Az orvosai sem voltak túl derűlátóak az állapotával kapcsolatban, a családjának ugyanis már azt mondták, nem fogja túlélni a fertőzést. 

Nyolc hónappal a fertőzése után még a szövődményeket nyögi egy férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Végül 11 napig volt lélegeztetőgépen, de az elmondása szerint, miután felébresztették az altatásból, további lélegeztetésre volt szüksége és egy hét kellett hozzá, hogy teljesen kitisztuljon a tudata.

A férfi a nemrég adott interjú során – azaz több mint fél évvel a fertőzés után – még mindig csúnyán köhög, emellett azt is elárulta, hogy a koronavírus-fertőzés következtében szívnagyobbodás alakult ki nála, több helyen hegesedett a tüdeje, de mélyvénás trombózisa is lett, emellett gyakran szédül és fáj a feje, terhelés esetén pedig légszomj lép fel nála. 

További cikkeink a koronavírus témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top