nlc.hu
Otthon

Koronavírushelyzet Szlovéniában

Szlovéniában még a közösségi közlekedés is leáll a vírushelyzet miatt

Mától leállítják a közösségi közlekedést is, és zárva maradnak az üzletek.

Szlovéniában az elmúlt 24 órában 920-szal nőtt a fertőzöttek száma – írja a hvg.hu. Harminckét beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 797-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1261-en vannak kórházban, közülük 201-et ápolnak intenzív osztályon.

Koronavírus: Szlovéniában a tömegközlekedést is leállítják

Fiatalok a szlovén főváros, Ljubljana belvárosában 2020. október 20-án. Ettől a naptól kezdve a koronavírus-járvány miatt a szlovén kormány este 9 és reggel 6 óra között éjszakai kijárási tilalmat rendelt el az ország egész területére.
MTI/AP

Bár májusban hivatalosan is vége lett a koronavírus-járványnak Szlovéniában, mára az országban szigorításokat vezettek be, minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt. Még két hétig zárva maradnak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik.

Hétfőtől leállítják a közösségi közlekedést. Az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével zárva maradnak az üzletek.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top