nlc.hu
Család

Kiskaput kaphatnak a nőgyógyászok

Kiskaput kaphatnak a nőgyógyászok, így nehéz lesz megszüntetni a hálapénzt

Bár az új egészségügyi törvény elvben ezt tiltaná, a nőgyógyászok továbbra is vihetnék a magánbetegeiket az állami kórházakba.

Kivételezettek lehetnek a nőgyógyászok az orvostársadalmon belül, ugyanis bár a többi szakorvosnak tilos lenne a magánbetegeiket az állami kórházakban is ellátni, a nőgyógyászokra az új egészségügyi törvény ilyetén rendelkezése nem vonatkozna – írja az RTL Klub Híradójára hivatkozva a 444.

Megszületett, de nincs a kezében boríték (fotó: Pixabay)

Megszületett, de nincs a kezében boríték (Fotó: Pixabay)

Bár az egészségügyi törvényt már több mint egy hónapja elfogadták, az ezt részletező végrehajtói rendeletek még mindig nem jelentek meg. Nehezíti a szöveg véglegesítését, hogy az orvosok ellenzik a kényszerkirendelési intézkedéseket, ahogy a másodállások tiltása is komoly ellenállásba ütközött. Bár a Magyar Orvosi Kamarával folytatott egyeztetéseken az álláspontok egymáshoz közelebb kerültek, az orvosok szerint aggályos, hogy a nőgyógyászok számára beleírtak egy kiskaput, ami az RTL Klubnak nyilatkozó Rékassy Balázs egészségügyi menedzser szerint morálisan és etikailag elfogadhatatlan, mert így a hálapénzt sem lehetne kiiktatni a rendszerből. A MOK szerint „népességpolitikai-családvédelmi” okokból hagyná nyitva a kormány a kiskaput a nőgyógyászoknak.

A hálapénz pusztító hatásairól az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top