nlc.hu
Család

Unokájával diplomázott a 74 éves nő

Unokájával együtt diplomázott a 74 éves nagymama

42 évvel azután, hogy elkezdte az egyetemet, Pat Ormond végre hivatalosan is antropológus.

Pat Ormond 32 éves volt, mikor több mint négy évtizede megkezdte az antropológusképzést a University of Tennesseen. Csakhogy nem sokkal később a családi vállalkozásnak könyvelőként volt szüksége a ma már 74 éves nagymamára, ezért az asszony félbeszakította az egyetemi tanulmányait.

A CNN cikkéből kiderül, hosszú évtizedekig még csak nem is gondolt rá, hogy egyszer befejezheti majd, amit elkezdett, ám miután nyugdíjazták, családja unszolására végül visszaült az iskolapadba; és 42 évvel az első órája után immár hivatalosan is antropológusnak nevezheti magát.

Az esetnek ráadásul nem csak a friss diplomás életkora az érdekessége: mint kiderült, a 74 éves Pattel szinte egy időben diplomázott 22 éves unokája, Melody is. A koronavírus-járvány miatt a diplomaosztót az egyetem vendégek nélkül volt kénytelen megtartani, ám ez nem akadályozta meg a 74 éves nagymamát és az unokáját, hogy egymást követően átvegyék az őket megillető oklevelet.

Pat ráadásul nem állt itt meg: már dolgozik a következő diplomáján, amit történelem szakon szeretne megszerezni.

Olvass még több izgalmas történetet friss diplomásokról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top