nlc.hu
Család

Novák Katalin infovideója

Novák Katalin szerint egy nőnek nem szabad mindig a férfiakkal versenyeznie

A családokért felelős tárca nélkül miniszter erről egy infovideóban beszélt.
szörfös nők naplementében

Novák Katalin az Axióma infovideójában amiben arról beszél, szerinte mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeres legyen, elárulta, azért szeret sütni, mert, ha a hozzávalókat a megadott sorrendben és a megadott módon keveri össze, mindig ugyanazt az eredményt kapja. Elismerte, az élet egyáltalán nem hasonlít a sütéshez. „Nincsenek receptek. A kockázat is nagyobb” – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, aztán rátért a 21. században élő nők helyzetének elemzésére. (És nem ő az egyedüli politikus, akinek az elmúlt 10 évben nincs jobb dolga, mint a méhünkben turkálni.)

Mint az infovideóból kiderült, Novák Katalin szerint a nőknek egyáltalán nem kell mindig a férfiakkal versenyezniük, és nem szabad elhinniük azt sem, hogy családanyaként ne tudnának kiteljesedni. „Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kéne mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak” – jelenti ki.

És ezzel még nem ér véget Novák Katalin infovideója. A folytatásból megtudjuk, a miniszter szerint valóban nem egy könnyű döntés az, ha egy nő családanyaként szeretne kiteljesedni. Ám szerinte erre mindenkinek lehetőséget van, elvégre „mi, nők erősek vagyunk”. Még azt is hozzá teszi, szerinte a nőknek annyi erő adatott, hogy mások terheit is képesek legyenek átvenni. 

„Örüljünk, hogy nőnek születtünk. (…) Örüljünk, hogy megadatott nekünk a szeretet és a másokról való gondoskodás szépsége. Örüljünk, hogy van kiért felelősséget vállalnunk (…) Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk” – zárja videóját Novák Katalin, aki minden nőt arra kér, ne mondjanak le privilégiumaikról egy tévesen értelmezett emancipációs harc miatt. 

(Telex)

Szeretnél képben lenni a nők helyzetével. Íme, néhány valóban hasznos cikk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top