nlc.hu
Család

Az egész EU-ban egy napon kezdenék az oltást

Minden EU-s tagországban ugyanazon a napon kezdenék az oltást

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlamentben beszélt arról, hogy azt szeretné, hogy mind a 27 tagállamban egyazon napon indulhasson az oltás.

Ursula von der Leyen szerint heteken belül meglehet az Európai Uniós engedély az első koronavírus-vakcinára, és rögtön utána el is indulhat az oltás. Értékelése szerint az EU elég vakcinát rendelt ahhoz, hogy az minden tagállam szükségleteit kielégítse, és a COVAX programon még a partnereinket és szomszédainkat is tudjuk majd támogatni a készletekből – írja a 444.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament december 16-i ülésén (fotó: MTI/AFP Pool/AP/John Thys)

Ursula von der Leyen az Európai Parlament december 16-i ülésén (Fotó: MTI/AFP Pool/AP/John Thys)

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) december 21-én rendkívüli tanácskozáson dönthet a Pfizer/BioNTech vakcina engedélyeztetéséről. Ez már egy előrehozott időpont, korábban még december 28-án hozták volna meg a döntést. Arról Ursula von der Leyen még nem közölt információt, hogy melyik lehet az összeurópai oltás megkezdésének napja.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top