nlc.hu
Család

Eljegyzés gyűrű divat 2021

Még mindig Katalin hercegné gyűrűjét akarják az arák – Eljegyzési gyűrű trendek, 2021

Akár valami klasszikusat, akár a legmodernebb stílust keresed, a 2021-es év eljegyzési gyűrű trendjei között meg fogod találni...

Az eljegyzési gyűrű olyan ékszer, melyet az ara jó esetben egész hátralévő életében hordani fog. A kiválasztásakor tehát az elsődleges szempont az, hogy passzoljon a leendő tulajdonosa stílusához, személyiségéhez. Ahogy azonban mindennek, ennek is megvan a maga divatja. 2021-ben ilyen lesz…

Katalin hercegné stílusában

Bár Katalin hercegné és Vilmos herceg 2021-ben már a tizedik házassági évfordulójukat ünneplik majd, az erre vonatkozó kutatások szerint továbbra is a hercegné zafírköves eljegyzési gyűrűje ihlette modellek a legnépszerűbbek és nem lesz ez másként az előttünk álló évben sem. A 14 gyémánttal és egy zafírral díszített gyűrűt 1981-ben Károly herceg vásárolta Dianának. A walesi hercegné tragikus halála után fia, Vilmos herceg örökölte meg az ékszert, és ezzel jegyezte el 2010-ben Kate Middletont. Azóta számos márka előrukkolt hasonló, középen kék, körülötte pedig ezüstösen csillogó kövekkel díszített eljegyzési gyűrűkkel. A brit királyi udvar hivatalos ajándékboltjai viszont 2016 óta már nem árusítják a gyűrű másolatát, méghozzá Katalin hercegné kifejezett kérésére, aki arra hivatkozott, hogy az ékszernek mély személyes jelentősége van Vilmos herceg és az ő számára.

Eljegyzési gyűrű

Katalin hercegné stílusában (Fotó: Getty Images)

Toi et Moi

A francia Toi et Moi kifejezés annyit tesz: Te és Én. Így hívjuk azokat a két különböző formájú és/vagy fajtájú, színű kővel díszített eljegyzési gyűrűket is, melyek szintén nagy favoritjai lesznek a 2021-es évnek. A két kő közelíthet vagy akár össze és érhet, azt szimbolizálva, ahogy a pár két tagjának lelke eggyé válik az eljegyzésben, illetve a későbbiekben a házasságban. Divatos és nagyon elegáns választás.

eljegyzési gyűrű

Toi et Moi (Fotó: rubylane.com)

Három kő

A klasszikus stílusú eljegyzési gyűrűk sosem mennek ki teljesen a divatból, azonban szezonról szezonra mégiscsak változik, hogy épp mely verziójuk a legtrendibb. A háromköves gyűrűk meglehetősen rég voltak igazán felkapottak, azonban a szakemberek szerint a 2021-es évnek éppen ez az irányzat lesz a legnagyobb visszatérője. Ezeken az ékszereken a három gyűrű a múltat, a jelent és a jövőt jelképezi. Általában a középső kő a legnagyobb, legfeltűnőbb, a mellette lévő kettő pedig kisebb méretű. A forma és a csiszolás megegyezhet mindhárom kő esetében, de a két kisebb kő akár teljesen el is térhet a középsőtől. 

Eljegyzési gyűrű

Három kővel (Fotó: Getty Images)

Vintage

Legyen szó akár egy családtagtól kapott vagy örökölt ékszerről, akár egy újonnan vásárolt, de régi darabról, a vintage eljegyzési gyűrűk mindenképpen ott vannak a 2021-es év legmeghatározóbb trendjei között. Ezek a gyűrűk a szó szoros értelmében véve kiállták az idő próbáját, és akár ismerjük azt, akár nem, mindenképp van már saját történetük, ami különleges energiákat kölcsönöz nekik. Kötődhetnek hozzájuk fontos családi emlékek, de az is adhatja a különlegességüket, ha nem tudjuk, ki volt az ékszer korábbi tulajdonosa. 

Eljegyzési gyűrű

Vintage (Fotó: Getty Images)

Feketített fémek

Akik viszont a legaktuálisabbat keresik, valami nagyon modern és mai stílust, azoknak a feketített fémekkel készült eljegyzési gyűrűket ajánlják a szakemberek. A titánium vagy ródium gyűrűk feketített fémrészei még inkább kiemelik a kő ragyogását, szokatlan, erőteljes karaktert adva ezzel az ékszernek. 

Eljegyzési gyűrű

Feketített fém (Fotó: tiffany.com)

Még több 2021-es trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top