nlc.hu
Család

Elhunyt koronavírusos házaspár

Kéz a kézben hunyt el a koronavírusos házaspár

Sherwood és Doris Pope 61 éven át voltak házasok, néhány perc különbséggel távoztak.

A 92 éves Sherwood Pope és 78 éves felesége, Doris december elején betegedtek meg koronavírusban. Nem tudni, hogyan kapták el a fertőzést, mivel betartották a biztonsági intézkedéseket, maszk nélkül például soha nem léptek ki az utcára.

A házaspár mindkét tagja kórházba került, de külön kórteremben kezelték őket, mivel az asszonynak lélegeztetőgépre volt szüksége. Amikor azonban az állapota rosszabbra fordult, Sherwood azt kérte, hadd lehessen a felesége mellett.

Gyász

Illusztráció: Getty Images

„Azt mondogatta, hogy a mamával akar lenni. Az ápolók összetolták az ágyaikat, egymás mellett feküdtek és fogták egymás kezét” – mesélte fiuk, Brian. Három-négy órán át lehettek így együtt, előbb a férj hunyt el, majd néhány perccel később a felesége is követte. Fiuk nem lehetett velük az utolsó órákban, hiszen a kórházban szigorú látogatási tilalom van.

A család azért állt nyilvánosság elé a történettel, hogy mindenkit figyelmeztessenek, a járvány nem tréfa, nagyon is valós.

A hozzátartozóknak a hitük ad erőt a gyász elviseléséhez. „Mindketten keresztények voltak és hittek Istenben. Megnyugvást ad a szívünknek, hogy a mennyben vannak” – fogalmazott Brian Pope.

via

A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top