nlc.hu
Család

Nem lehet fogadott orvossal szülni Debrecenben

Nem lehet fogadott orvossal szülni a debreceni Szülészeti Klinikán, amíg nem tisztázódik a hálapénz kérdése

Amíg nem lesznek átlátható és tiszta szabályok, nem lehet választott orvossal és szülésznővel szülni a debreceni Szülészeti Klinikán.
Szülés

Január 1-jétől megszüntette a fogadott orvos és szülésznő rendszerét a debreceni Szülészeti Klinika – jelentette be az intézmény a Facebookon.

Mint írják, a hálapénz kivezetését a klinika vezetése és minden munkatársa fontosnak tartja, de amíg nem lesznek tiszta viszonyok, ideiglenesen megszüntetik a fogadott orvos és szülésznő rendszerét.

Hangsúlyozták, hogy „nem a Szülészeti Klinika, a debreceni Klinikai Központ vagy a Debreceni Egyetem vezetésének az utasításáról van szó, hanem a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kollektívájának egyöntetű döntéséről”.

A poszt végén biztosítanak minden váradóst arról, hogy az ellátásuk a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni. Ha pedig „átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki”, ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

Hálapénz az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top