nlc.hu
Család
Miben különbözik a férfi és a nő?

3 párkapcsolati kérdés, amire a nők és férfiak nagyon különböző válaszokat adnak

Amikor új párkapcsolat van a láthatáron, ezt a három párkapcsolati kérdést mindenki felteszi saját magának. Ám a nők és férfiak különböző válaszokat adnak rájuk.

A férfiak egész életükben próbálják megfejteni, mi történik a nők fejében, közben a nők ugyanennyi energiát fektetnek abba, hogy megértsék a férfiak motivációit. James Allen Hanrahan párkapcsolati tanácsadó három olyan kérdést és választ írt le, ami talán közelebb viheti a férfiakat és nőket egymáshoz.

1. „Tartós kapcsolat lesz?”

A nők számára szinte az első randin létfontosságú ez a kérdés, míg a férfiaknak maga a terror. A nagy különbség abból ered, hogy a nők sokkal inkább érzik az idő múlását, a társadalom olyan elvárásokat támaszt velük szemben, melyek miatt úgy érzik, nem vesztegethetik az idejüket olyan kapcsolatokra, amiknek nincs jövője. A férfiak hajlamosabbak inkább a pillanatra koncentrálni, és sokszor alapbeállítottságuk – főleg, ha párkapcsolatról van szó – az, hogy „majd meglátjuk, hogy alakul”.

Miben különbözik a férfi és a nő?

A kérdések és válaszok különböznek a két nemnél, ha párkapcsolatról van szó (Kép: Getty Images)

2. „Mi a következő lépés?”

A szakember páciensei között sok olyan nő van, akik egy randi után türelmetlenül kérdezgetni kezdik, hogy mi legyen a következő lépés. Nem tudnak igazán örülni egy-egy szép pillanatnak, máris tovább akarnak lépni. A férfiak ezzel szemben jobban értékelik az pillanat nyújtotta örömöket és lassabban szeretnek haladni egy kapcsolatban.

3. „Komoly ez a kapcsolat?”

Ez a kérdés mutatja talán a legnagyobb különbséget a két nem között. A férfi azt kérdezi elsőnek a nővel kapcsolatban, hogy „jól érzem magam vele?”, míg a nő a jövőt tervezi és figyelmen kívül hagyja azt, hogy a jelenben milyen érzései vannak. Pedig anélkül nem igazán lehet komoly kapcsolatot felépíteni, hogy ne érezné jól magát együtt két ember, úgyhogy ebben a kérdésben a férfiaknak van igaza, és mi nők tanulhatnánk tőlük a randizás terén. Ráadásul a férfiak sok esetben sokkal komolyabban gondolják a kapcsolatot, mint amennyire látszik rajtuk – írta le a szakember. Az, hogy lassan, megfontoltan haladnak, időt hagy nekik arra, hogy megalapozott döntést hozzanak párkapcsolati kérdésekben.

Mindent a randizásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top