nlc.hu
Család

Nagymama lesz dr. Karikó Katalin

Nagymama lesz Karikó Katalin, a Covid-vakcina feltalálója

Lánya, Francia Zsuzsanna ősszel ment férjhez, és a közösségi oldalán újságolta el, hogy babát vár.
Karikó Katalin

Gyermeket vár a koronavírus elleni harmadik generációs vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biokémikus, dr. Karikó Katalin lánya – írja a Ripost.

Mint köztudott, a biokémikus felfedezése alapján készült el több koronavírus elleni vakcina, így a Pfizer-BioNTech oltóanyaga. Nagy eséllyel Nobel-díjat is kaphat a felfedezéséért.

Nem ez lenne az első díja: 

Övé lett a Közmédia Év Embere Díja, Drew Weissman kollégájával pedig nekik ítélték az 50. Rosenstiel-díjat az mRNS technológia kifejlesztéséért. A magyar kutatónak virtuálisan adják majd át a díjat február 8-án. Karikó Katalin a tervek szerint idén tavasszal Magyarországra látogat, miután tanulmányainak egyik meghatározó városa, Szeged díszpolgárává választotta, az elismerést pedig május 21-én személyesen veszi át.

 

Dr. Karikó Katalin egyébként Kisújszálláson született, Szegeden szerzett diplomát, férjével, Francia Bélával pedig 40 évvel azelőtt házasodtak össze. 

Karikó Katalin életéről itt olvashatsz még többet.

Fotó: Rachel Wisniewski/EL PAęS

Még több hír a koronavírus-elleni oltóanyagról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top