nlc.hu
Család

3 éves lett Zente, az SMA-beteg kisfiú

3 éves lett és már lépeget Zente, az SMA-beteg kisfiú

Egy ország fogott össze Zentéért, aki a kezelésnek köszönhetően már képes állni és lépegetni. A kisfiú 3. születésnapjára megható bejegyzést írt az édesanyja.
Zente, az SMA-s kisfiú

Vasárnap 3 éves lett Zente, az SMA-s kisfiú, akiért egy ország fogott össze, hogy megkaphassa a világ legdrágább gyógyszerét. Miután megkapta a Zolgensma nevű készítményt, állapota fokozatosan javult, mostanra pedig már az első lépéseit is megtette.

Zente születésnapja alkalmából az édesanyja megható bejegyzést írt a Facebookon az elmúlt évek megpróbáltatásairól és örömeiről:

„Tavaly ilyenkor arról írtam, hogy már akkor, 2 évesen mennyi mindenre és mindenkire rácáfoltál azzal, hogy élsz, hogy fejlődsz, örökké mosolyogsz, hogy megmozgattad az egész országot és a lista szinte végtelen! Tavaly azt írtam, remélem a harmadik szülinapodra még egy fontos dologra rácáfolsz!
Nem mertem leírni mi a vágyunk, csak utalni rá… Igen, titkon bíztam benne, hogy mára talán örülhetünk az első lépéseknek. És IGEN! Ismét sikerült megmutatnod a kételkedőknek, ráadásul már négy hónappal ez előtt, hogy egy SMA 1-es kisfiú is képes megtanulni állni és lépegetni!”

Zente édesanyja arról is írt, hogy a kisfiúban rengeteg erő, energia és akarat van még, és jó az irány, mindez még csak a kezdet.

„Én, a többi anyukával szemben nem tudom azt írni, hogy milyen gyorsan elszaladt ez a három év. Őszintén én úgy érzem, hogy 10 év félelme, felelőssége, aggódása, küzdelme, energiája, öröme, szeretete, boldogsága lett belesűrítve” – írta a kisfiú édesanyja, majd felköszöntötte a szülinapos Zentét.

(Kiemelt kép: Facebook/Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA)

Zente az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top