nlc.hu
Család

Még csak 12 éves, de már az egyetemre készül a szuperzseni lány

A NASA-nál dolgozna a 12 éves egyetemista

A szuperzseni már "kipipálta" az érettségit, most a diplomára hajt.

Az arizonai Alena Wicker életkora alapján még az általános iskola padjait kellene, hogy koptassa, a 12 éves kislány azonban már a gimnáziumi tananyagon is túl van, az idei évben pedig megkezdi egyetemi karrierjét is – írja az Unilad.

Az ifjú zseni csillagászati és vegyészeti témájú szemináriumokat hallgat majd. Wicker azt reméli, hogy 16 évesen már a NASA-nak dolgozhat, mivel nagyon szeret mindenféle szerkezetet tervezni és építeni – egyelőre még LEGO kockákból.

Ez a 12 éves kislány már az egyetemi óráira készül

Alena Wicker már 4 év múlva a NASA-nak szeretne dolgozni (Fotó: ABC)

„Miután lediplomáztam, szeretném, ha én vezethetném az egyik marsjáró robotot” – mondta Wicker az ABC News-nak nyilatkozva.

Wicker kétségtelenül rendkívül tehetséges és hihetetlenül intelligens, azonban már így is “túlkoros” ahhoz, hogy övé legyen a minden idők legfiatalabb diplomásának kijáró megtisztelő cím. Az ugyanis Michael Kearney-é, aki nyolc évesen iratkozott be a University of South Alabama kurzusaira, tízévesen pedig már meg is szerezte antropólogiai diplomáját. Az ő rekordját eddig csupán egyszer döntötték meg majdnem: 2019-ben egy belga gyerekzseni, Laurent Simons járt közel hozzá, hogy a tízedik szülinapja előtt diplomat szerezzen az eindhoveni egyetemről, erre azonban végül nem került sor.

További friss híreink:

  • A következő hetekben emelkedhet a fertőzöttek száma
  • A leggazdagabb 1 százalék terheli a legjobban a bolygót
  • Emberi feje és csirke teste van a kazah testépítő vadonatúj feleségének, Lolának

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top