nlc.hu
Család

Az ország legidősebb háziorvosa

97 évesen is olt Körmendi doktor, semmi pénzért sem hagyná abba a munkáját az ország legidősebb háziorvosa

A legidősebb magyar praktizáló orvos ilyen idősen is hajnalig dolgozik.
orvos

Rajong a munkájáért a 97 évesen még mindig praktizáló háziorvos, dr. Körmendi István, aki azt is elárulta a Ripost7-nek, hogyan éli meg a koronavírus-járványt.

Borzasztó támadás ez az emberiség ellen. A járvány persze nem újdonság, az influenza-járványokkal is bőségesen szereztem tapasztalatokat” – mesélte Magyarország legidősebb háziorvosa, aki az oltásból is kiveszi a részét. Mint mondja, nehéz a szervezés. “Akármennyire furcsa, sok idősnek csak egyszerű mobilja van, se okostelefon, se számítógép, hogy levelezni tudnék vele. A napot hajnali 1-2 körül fejezem be” – árulta el Körmendi doktor, akit dr. Merkely Béla oltott be koronavírus ellen.

Arra a kérdésre, hogyhogy még dolgozik ennyi idősen, a legidősebb magyar praktizáló orvos a következőket válaszolta: “Olyan nem lehet, hogy én ne dolgozzak! A bölcsőtől a koporsóig, én még így tanultam. Mit is csinálnék? Jó, lehet olvasni, sétálni, tévét nézni, de ennél én sokkal nyughatatlanabb vagyok.”

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top