nlc.hu
Család

Frusztráltak a rabok a látogatási tilalom miatt

Nagyon feszült a hangulat a börtönökben, nehezen bírják a rabok a látogatási tilalom miatti stresszt

Lelkileg rendkívül megviseli a fogvatartottakat és a hozzátartozókat is, hogy már hosszú hónapok óta nem láthatják egymást.
börtön

Tavaly a koronavírus-járvány kitörésekor a bv-intézményekben bevezették a látogatás teljes tilalmát, még a plexifalon keresztül sem láthatják rokonaikat a rabok. Ez a tilalom előreláthatólag június végéig így is marad. Az viszont, hogy már több mint egy éve nem volt látogatás, lelkileg rendkívüli módon megviseli nemcsak a hozzátartozókat, hanem a rabokat is – írja a 444.

A portál úgy tudja, érzékelhetően feszültebb lett a hangulat a bv-intézményekben: a rabok között több a konfliktus, a verekedés, az emberek egymáson vezetik le a frusztrációjukat. A látogatási tilalom miatti stresszt csak tetézi a bizonytalanság, amit az okoz, hogy csak minimális információt kapnak a vírushelyzettel és annak kezelésével kapcsolatban.

A hatóság szerint a fogvatartottakat szűrik, egészségi állapotukat pedig folyamatosan monitorozzák, de a 444 úgy értesült, ez nem igaz: csak azokkal foglalkoznak, akik konkrétan a koronavírus tüneteit produkálják. Arról, hogy megbetegedik Coviddal egy társuk vagy egy felügyelő, a bv. nem tájékoztatja a rabokat, csak abból gyanítják, hogy fertőzés vagy minimum annak gyanúja miatt különítették el, hogy napokra-hetekre eltűnnek. A koronavíruson átesett fogvatartottak a felgyógyulásuk után ugyanabba a zsúfolt, 6-7 fős zárkába térnek vissza, ahonnan kiemelték őket.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top