nlc.hu
Család

Szívműtét lángok közt

Tűz ütött ki a kórházban, mégis befejezték a szívműtétet az orosz orvosok

Lángok közt zajlott egy szívműtét Oroszországban.
műtét

Lángolt a tető a fejük fölött, mégis befejezték egy beteg szívműtétjét Oroszországban, a blagovescsenszki szívkórházban – számolt be az RTL Híradó. Az orvosoknak gyors döntést kellett hozni, a betegen ugyanis éppen nyitott szívműtétet végeztek, mikor kigyulladt az épület.

A vezető sebész elmondta, meg kellett menteni a beteget, ezért mindent megtettek érte. Áramuk már nem volt, így fejlámpákkal világítottak, a gépekben meg szerencsére van akkumulátor” – nyilatkozta az igazgató.

A kiérkező tűzoltók az oltás közben szembesültek azzal, hogy az egyik helyiségben éppen szívműtét zajlik, ám megoldották – biztosítva minden feltételt –, hogy a műtétet befejezhessék az orvosok. Az operáció sikerült; a beteget, akárcsak a többi pácienst egy környékbeli kórházba szállították át.

A tűzben és a mentés közben nem sérült meg senki, a több mint 100 éves épület tetőszerkezetében keletkező lángokat sikerült megfékezni. Valószínűleg a régi kábelek zárlata okozta a tűzvészt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több megdöbbentő kórházi sztori az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top