nlc.hu
Család

Kovács László politikus nyugdíjas otthonban

Kórházba szállították a nyugdíjasotthonból Kovács László exkülügyminisztert

Kovács László márciusban költözött egy nyugdíjasotthonba, a 81 éves politikus senkinek sem veszi fel a telefont.

Márciusban mi is megírtuk, hogy egy fővárosi, zöldövezeti nyugdíjasotthonban él Kovács László, volt külügyminiszter, az MSZP egykori elnöke. A politikus nem mondta meg, hogy miért költözött el az otthonából, az azonban kiderült, hogy jelenleg egy egyágyas, fürdőszobás apartmanban él. A Blikk most az írja, több barátja is aggódik érte, ugyanis a 81 éves politikus senkinek nem veszi fel a telefont.

Kórházba szállították a nyugdíjas otthonból Kovács László volt külügyminisztert

Kovács László volt külügyminiszter, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) korábbi elnöke 2018-ban (Fotó: Nyikos Péter / MTI)

„Az a telefonszám, amelyen évtizedeken keresztül értekeztünk, már nem él. Két másik barátjával napokon keresztül hívogattuk, de egyikünk sem érte el – mondta a lapnak Hiller István, a parlament MSZP-s alelnöke, aki pont Kovács Lászlót követte a párt élén még 2004-ben. – Rendszeresen beszéltünk a legutóbbi időkig, aggódunk, hogy mi lehet vele, mert semmit sem tudunk róla – tette hozzá Hiller.

Kovács László eltűnése teljesen jogos, hiszen – ahogy az egyébként a Blikk cikkéből is kiderült – a család külön kérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben magánélethez való jogukat.

„Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek – írta az exelnök felesége, Kovácsné Lucza Mónika, hozzátéve, hogy férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége.

„A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban van vele” – folytatta a feleség, aki kiskorú gyerekükre is hivatkozott, hogy megóvják őt a „szenzációhajhász beszámolóktól”.

A lap annyit megtudott, Kovács Lászlót időközben egy másik intézménybe, egy kórházba szállították át.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top