nlc.hu
Család

Üzent a Viking kapitányának egy áldozat anyja

„Nem tudok belenyugodni”: üzent a Viking kapitányának a Hableányon meghalt matróz édesanyja

Julika néni reméli, a kapitány nem vezethet többé hajót.
A Hableány kiemelése

Zajlik a Hableány kapitányának tárgyalása, a Blikk pedig megszólaltatta Julika nénit, a szolnoki otthonában magányosan élő asszonyt, aki fiát, a hajó matrózát gyászolja. Ő volt a lassan két éve történt katasztrófa egyik magyar áldozata. Szó szerint idézzük.

„Ma már nincs a szívemben se bosszúvágy, se harag, mert elfogadtam, hogy semmi nem adhatja vissza a fiamat. De képtelen vagyok felejteni, kiheverni a történteket A nap minden percében ő jár az eszemben, ha pedig álmodom róla, olyan élesen látom, mintha élne. Nem tudok belenyugodni, hogy alig öt percen múlt a kisfiam élete, ennyi kellett volna, hogy lehorgonyozzanak a kikötőben. Korábban azt kívántam a Viking Sigyn luxushajó kapitányának, hogy olyan büntetést mérjen rá a sors, amilyenre ő ítélte a kisfiamat. Nem tudom, mikor hirdet ítéletet a bíróság, de abban reménykedem, hogy a kapitány nem vezethet többé hajót.”

Az anya azután nyilatkozott, hogy a tárgyaláson levetítettek egy eddig nem látott, megrázó felvételt a Hableány utasainak utolsó pillanatairól.

Kiemelt kép: Leéb Ádám

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top