nlc.hu
Család

Pfizer-vakcinát szállítottak Magyarországra

Nagy mennyiségű Pfizer-vakcina érkezett az országba, és májusban még többet kapunk

A második negyedévben növelte a Pfizer a Magyarországra szállítandó vakcinamennyiséget.
Pfizer-vakcina

Több mint 355 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett kedden hazánkba, ez 30 százalékkal több, mint egy héttel korábban.

A Pfizer négy hónapja szállítja heti rendszerességgel a vakcinákat, december óta több mint 2,5 millió adag érkezett Magyarországra a Comirnaty nevű védőoltásból.

A második negyedévtől jelentősen megnövelték az országba szállítandó vakcinamennyiséget, ennek köszönhetően csak áprilisban közel 1,1 millió adag oltóanyagot kapott Magyarország.

A tervek szerint nagyobb mennyiség várható a következő hónapban is a Pfizer-BioNTech vakcinából, májusban további 1,3 millió adagra számíthatunk.

A több vakcina annak köszönhető, hogy az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag Comirnaty vakcinát szállítanak az Európai Unióba.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Infók a Pfizer-vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top