nlc.hu
Család

Zacher Gábor a nyájimmunitásról

Zacher Gábor szerint csak így érhetjük el a nyájimmunitást

Ahhoz, hogy a nyájimmunitáshoz szükséges 80 százalék be legyen oltva, a fiataloknak is meg kell kapniuk a vakcinát Zacher Gábor szerint.
Zacher Gábor

Szakmai szempontból megkérdőjelezhetőnek tartja a hirtelen nyitást Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos, aki jelenleg a hatvani kórházban dolgozik. Reméli, hogy nem lesz igaza, és később nem lesz meg ennek a böjtje.

Az ATV Híradójának azt mondta: az oltás nem jelent azonnali védettséget, az csak napokkal az első oltás után kezd kialakulni. A vakcina leiratában szereplő védettség pedig csak a második oltás után 10-14 nappal később alakul ki.

Mostanra nagyjából 2 millióan megkapták már a második adag vakcinát is az országban, de Zacher szerint a nyájimmunitáshoz ez kevés. Ahhoz az kellene, hogy a lakosság 80 százaléka be legyen oltva. Ehhez viszont a fiatalokat is oltani kell.

Ha a jelenleg is zajló kutatások igazolják, hogy a fiatalkorúak is olthatók, akkor Zacher szerint a nyájimmunitás elérhető.

(Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs)

További hírek az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top