nlc.hu
Család

Nyílt levél az exekhez

Nyílt levél az exekhez: összetörtétek a szívem, de ma már örülök neki

Egy fiatal nő nyílt levelet írt az összes exéhez, mert úgy érzi, ez segíthet lezárni teljesen a múltat, elengedni egymást és a párkapcsolatot.

Kedves expasik!

Tudom, hogy nem direkt bántottatok vagy okoztatok fájdalmat, úgyhogy előre szólok, ez egy megbocsátós levél lesz. Tudom, hogy a magatok módján mind szerettetek és ti is akartátok, hogy működjön a párkapcsolatunk – legalábbis egy ideig biztosan. Őszintén örülök mindig, ha a fülembe jut, hogy azóta megtaláltátok a boldogságot. Ha lenne rá lehetőségem, személyesen mondanám el a következőket nektek.

Üzenet az exnek, aki nem bírt megtartani egy munkát sem: Megbocsátok, amiért nem próbálkoztál eléggé, hogy beszállj a közös háztartásunkba. Úgy érezted, jó az neked, ha eltartalak, de ezt betudom annak, hogy fiatal voltál még és pótanyát kerestél bennem. Nem haragszom, amiért szét voltál csúszva, és sajnálom, hogy nem volt elég türelmem és kitartásom a párkapcsolatunk kedvéért, hogy megvárjam, míg igazi felnőtté válsz.

Üzenet az exnek, akiben nem volt szexuális vágy: Megbocsátok, amiért csak hathetente akartál velem szexelni, ami miatt elvesztettem egy rakás önbizalmat. Most már tudom, hogy nem kellett volna engednem, hogy a szexuális vágyad hiánya ilyen nagy hatással legyen arra, hogy milyen értékesnek vagy értéktelennek érzem magam. Nem haragszom, hogy nem segítettél megérteni, miért történik ez velünk és hogy végül ez lett a kapcsolat halála. Örülök, hogy találtál olyan párt magad mellé, akivel boldogan éltek.

Nyílt levél az exekhez

Az elengedést segíti a nyílt levél (Kép: Unsplash)

Üzenet az exnek, aki összetörte a szívem: Megbocsátok, amiért nem szerettél eléggé ahhoz, hogy velem legyél. Amikor felszedtem pár kilót, nem voltál hajlandó lefeküdni velem – ez fájt a legjobban, de már nem haragszom érte. Tőled kaptam a legtöbb verbális bántást, ami után nehéz volt a gyógyulás. Sajnálom, hogy annyira bizonytalan voltam magamban, hogy azt hittem, mindent el kell tűrnöm tőled. Köszönöm, hogy végül leléptél és megszabadítottál a láncaimtól, ez volt az egyetlen igazán hasznos és jó lépésed a párkapcsolatunk alatt. Maradandó sérüléseket hagytál a lelkemben magad után, de megbocsátok és remélem, megtalálod a párod.

Üzenet az exnek, aki jött és ment: Megbocsátok, amiért viharos gyorsasággal elhagytál. Tudom, hogy egy összetört szívű nővel nem lehet normális kapcsolatban lenni. Köszönöm, hogy idejében felismerted, mennyi fájdalom van a szívemben, amivel nem tudtál volna megbirkózni, és emiatt aztán nem bonyolódtunk bele egy újabb fájdalmas párkapcsolatba és szakításba.

És végül üzenet saját magamnak: Megbocsátok, amiért annyit hibáztál és túl sok fájdalmat elviseltél. Kedves, szerethető, szenvedélyes ember vagy, aki megérdemli a boldogságot. Mindenki hibázik, ne ostorozd magad ezért, állj fel, porold le a szívedet és menj tovább. Jegyezd meg örökre, hogy sokkal jobb egyedül, mint egy olyan ember mellett, aki nem érdemli meg, hogy szeresd.

via

Még több nyílt levél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top