nlc.hu
Család

Drogot és telefont is csempészett a javítóintézetbe a gyerekfelügyelő

Gyerekfelügyelő csempészett kábítószert a nagykanizsai javítóintézetbe

Korábban egy telefont is becsempészett az intézménybe.

Vádat emeltek egy gyerekfelügyelőként foglalkoztatott férfi ellen, aki kábítószert csempészett be a nagykanizsai javítóintézetben elhelyezett fiataloknak – tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba arról számolt be, hogy a 25 éves nagykanizsai férfi tavaly májustól dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetében gyermekfelügyelőként.

Pedagógiai képzettsége nincs, és mivel életkorban közel áll a javítóintézetben elhelyezett fiatalokhoz, “tévesen értelmezett empátia alakult ki” benne, amivel a felügyelete alá tartozó neveltek bizalmába kívánt férkőzni.

Drogot csempészett a nevelő a javítóintézetbe

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Egy 18 éves és egy 19 éves fiúval bizalmi viszonyt alakított ki, segítették is a munkáját, ezért a férfi úgy döntött, hogy megjutalmazza őket. Tavaly nyáron, egy éjszakai műszakra érkezve egy cigarettásdobozba rejtve – Nagykanizsán ismeretlen forrásból beszerzett – speedet csempészett be. A rendészeti vezetőnek a takarodó után a biztonsági kamerákon tűnt fel a gyermekfelügyelő és néhány fiatal találkozója.

A látottak miatt ezután az intézetvezetővel közösen mentek be a fiatalok szobájába, amelynek átvizsgálásakor megtalálták az elfogyasztott amfetamintartalmú por nyomait és maradványait, illetve egy – a neveltek számára nem engedélyezett – mobiltelefont is találtak, amelyet szintén a gyerekfelügyelő adott a fiúknak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gyermekvédelmi intézményben közfeladatot ellátó személyként, csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top