nlc.hu
Család

Beutazás Romániába

Tárt karokkal vár minket Románia, korlátozások nélkül utazhatunk az országba

Magyarország zöld jelzést kapott a román hatóságoktól.

Május 15-én még azt írtuk, hogy Románia elfogadja a magyar védettségi igazolványt, de van egy feltétel: a második oltás után el kell teljen legalább 10 nap, és akkor nem kell az országban karanténba vonulni. Péntek este viszont kiderült, hogy szombattól korlátozás nélkül lehet beutazni Romániába Magyarországról. Az MTI közléséből kiderül, hogy miután a román hatóságok pénteken Magyarországot a zöld jelzésű országok közé sorolták, a zöld besorolású országokból érkezők pedig korlátozások nélkül beléphetnek Romániába.

A Kárpátok

A Kárpátok (Fotó: Unsplash)

A bukaresti hatóságok a múlt héttől azokat az országokat sorolják az úgynevezett zöld zónába, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek aránya lakosságarányosan másfél ezrelék vagy alacsonyabb. A sárga zónába a másfél és három ezrelék közötti fertőzési rátájú országok tartoznak, a három ezrelék feletti lakosságarányos fertőzési rátájú országokat pedig a vörös zónába sorolják.

Az országok besorolásának frissítéséről szóló határozatokat azok elfogadásától számított 24 óra múlva alkalmazzák. Pénteken Romániában 484 új koronavírusos fertőzöttet jegyeztek fel a hatóságok, és 49 fertőzött beteg vesztette életét a járvány miatt.

Ide már biztos mehetünk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top