nlc.hu
Család

Bármit elénekel visszafelé ez a férfi

Szuperképességgel él John: bármikor képes visszafelé beszélni – videó

Az észak-karolinai John Sevier Austin bármilyen szöveget képes folyékonyan elmondani visszafelé, pedig erre csak nagyon kevesen képesek.

John már kisgyerekként is tudta, hogy más, mint a többiek. Sosem találta meg igazán a közös hangot a többi gyerekkel, és ez nagyon sokáig hatással volt az életére. Csak néhány évvel ezelőtt tudta meg, hogy Asperger-szindrómás, aminek köszönhetően autisztikus jellemzőkkel bír. Ez rögtön megmagyarázta a furcsaságát, valamint a „szuperképességét” is: annak köszönhetően, hogy az agya másképp működik, bármikor képes visszafelé beszélni és énekelni – írta meg a sztoriját az Oddity Central.

John számára fiatalon a zene jelentette a menekülést: ha zenét hallgathatott, mindig jól érezte magát. Zenehallgatás közben fedezte fel a különleges képességét is. Egy napon a magnója elromlott, és visszafelé kezdte el játszani a kazettáját. A fiú ahelyett, hogy elkezdte volna megjavítani a készülőket, inkább ő is visszafelé énekelte a dalszöveget. Az egyik dal követte a másikat, ő pedig rájött, hogy bármilyen angol nyelvű szöveget képes azonnal visszafelé elmondani, és ennek köszönhetően úgy érezte, mintha egy új világ tárult volna fel előtte. Felfedezte, hogy az agyában nemcsak szövegeket, hanem akár képeket is képes azonnal visszafelé vizualizálni. A képessége következtében rájött arra, milyen sokat ér, hiszen különleges, és ez önbizalmat adott neki. A képességeit már sokszor bemutathatta különféle tévéműsorokban, és egy  saját YouTube csatornája is van John the Backwards Dude néven, ahol embereket nyűgöz le azzal, ahogy visszafelé beszél és énekel.

Autizmusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top