nlc.hu
Család

A gimnáziumi évkönyv fotóit kérdés nélkül szerkesztették át

Cenzúrázta egy gimnázium évkönyvében a lányok fotóit az iskola egy munkatársa

A félmeztelen fiúkat ábrázoló fotók maradhattak.

Alaposan meglepődtek a floridai Bartram Trail High School diákjai, amikor kézhez kapták az évkönyvüket – írja a BoingBoing. A lap értesülései szerint az évkönyvben ugyanis 80 diáklány fotóit az iskola egyik dolgozója önhatalmúlag nekilátott cenzúrázni, hogy eltakarja a vállát azoknak, akik ujjatlan felsőben voltak láthatóak a fotón, de jó néhány diák dekoltázsát is eltakarta.

Az iskola az esettel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyet eljuttattak a News4Jax tévécsatorna szerkesztőségébe is. A közleményben az áll, hogy az iskola korábban eltávolította az évkönyvből azokat a képeket, amelyek szerintük az iskola házirendjébe ütköztek.

Átszerkesztette az évkönyv fotóit az iskola dolgozója

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A tévécsatorna szerkesztői megvizsgálták az évkönyvet, amelyben több olyan fotó is szerepel, amelyeken a végzős fiúk közül többen is félmeztelenül láthatóak. Más képeken a lányok válla is látszott, egyedül a tablóképeket szerkesztette át az évkönyv-koordinátorknak kinevezett Anne Irwin.

A diákok közül többen megdöbbenve vették észre a képek manipulációját.

„A mellkasomat egy fekete dobozzal takarták el, a kardigánom pedig nagyon furcsán néz ki, mert oldalra lett húzva” – mesélt az élményeiről Riley O’Keefe, a Bartram Trail High School egyik diákja. A lány hozzátette, nem gondolta volna, hogy a ruházata sértené az iskola házirendjét, különösen, hogy korábban még soha, senki nem mondta neki, hogy probléma lenne vele. Ráadásul, a képen viselt ruháját egy nappal korábban jóváhagyta az iskola vezetősége. „Kissé kellemetlen érzés, hogy miket nézegethettek, amikor átnézték a fotókat” – tette hozzá O’Keefe.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az iskola milyen lépéseket tesz az esetet követően.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top