nlc.hu
Család

Mara 61 kilós fogyása

Ismerjétek meg a 29 éves Marát, akinek másfél év alatt sikerült 61 kilótól megszabadulnia

Mara két évvel ezelőtt még 131 kilót nyomott. Hiába próbált ki több diétát, nem sikerült neki az áttörés, egészen másfél évvel ezelőttig.

Mara Vasic ételfüggővé vált, miután édesanyjánál tüdőrákot diagnosztizáltak. A Dél- Ausztráliában élő ügyfélszolgálatos lány 2019 szeptemberére már 131 kilót nyomott. Ezen a ponton lett elege. Miután a sok divatdiéta, és a rendszeres napi séta sem hozta meg a várva várt fogyást – édesanyja véleményével ellentétben – úgy döntött, gyomorszűkítő műtétet vállal, hogy ezáltal is felgyorsítsa a fogyását.

Műtét után edzés és teljes életmódváltás

Mara elmondta, hogy mindig is szeretett sportolni, de kényelmetlenül érezte magát az edzőtermekben, ezért oda nem járt a műtétje után sem. Helyette hosszú sétákat vagy túrákat tett, és tavaly, a karantén idejére futópadot vásárolt magának.

Sikerült lefogynia azzal, hogy teljesen megváltoztatta az étrendjét és rendszeresen, heti többször sportolt.

61 kilót fogyott a fiatal lány

Mara a gyomorszűkítő műtét után teljesen átalakult (Fotó: MaraVasic/Instagram)

Mara úgy gondolja, hogy az elmúlt másfél évben teljesen megváltozott az étellel való kapcsolata, amit most a test üzemanyagának tekint. „Amikor kislány voltam, anyukám mindig azt mondta, azért töltünk üzemanyagot az autónkban, hogy aztán tudjuk használni, ugyanez igaz a testünkre az ételekkel kapcsolatban” – mondta. A zsíros, cukros gyorsételek helyett zöldségeket és magas fehérjetartalmú ételeket fogyaszt.

Visszaszerezte önbizalmát

A 29 éves lány miután a testtömegének majdnem felétől megszabadult, jelentősen csökkent a  mellmérete is, illetve nagyon zavarta a megnyúlt bőre, ami  – mint mondja – kihatott a mentális egészségére. Végül úgy döntött, hogy a megereszkedett bőrt plasztikai sebész segítségével eltünteti és hogy visszanyerje önbizalmát melleit is megműttette.

Mara mindenkit arra buzdít, akik hasonló cipőben járnak, mint amiben ő volt, hogy ne legyenek nagyon kemények önmagunkkal szemben, és ne hasonlítgassa senki magát másokhoz, haladjon a saját tempójában, a saját útján.

A 29 éves lány tehát 61 kilótól szabadult meg, és annak ellenére, hogy 2020 januárjában elveszítette édesanyját, tudja, hogy anyukája hihetetlenül büszke lenne rá.

61 kilót fogyott a fiatal lány

Mara fantasztikus formában van (Fotó: MaraVasic/Instagram)

„A legfőbb motivációm mindig az édesanyám volt, bizonyos értelemben ő volt a legnagyobb rajongóm – mindig a támaszom volt, és arra késztetett, hogy a legjobbat hozzam ki magamból” – mondta.

61 kilót fogyott a fiatal lány

Mara végre magabiztos (Fotó: MaraVasic/Instagram)

Bár Mara gyomorszűkítő műtéten esett át, mindenkinek azt javasolja, hogy először a természetes fogyást próbálja meg. „Személy szerint nekem a műtét miatt nincs lelkiismeret-furdalásom, tudom, mindent megpróbáltam annak idején, hogy természetesen úton fogyjak le, de nem sikerült.  Ez volt a legjobb eszköz a 61 kg leadásához” – mondta Mara.

Még több nagy fogyás

via

(Nyitókép: Mara Vasic/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top