nlc.hu
Életmód

70 kilót fogyott a fiatal nő

Megfelezte a testsúlyát és személyi edző lett az egykor elhízott nő

Alig négy évvel ezelőtt vágott bele a nagy fogyásba, ma pedig már másoknak segít abban, hogy hozzá hasonlóan megváltoztathassák az életüket.

„Soha nem reggeliztem, az ebédem is kis adag volt, a vacsorám viszont hatalmas. Egyedül megettem egy teljes pizzát és naponta legalább öt-hat doboz színsavas üdítőt megittam. Soha nem fogyasztottam vizet. Csak üdítőt és energiaitalt ittam. Érzelmi okokból is ettem” – mesélte a 32 éves Amber Hope, aki egészségtelen életmódjának köszönhetően néhány évvel ezelőtt még 135 kilót nyomott. 2017 nyarán jutott el a mélypontra, depressziós lett és már az öngyilkosságot  fontolgatta.

„Egy nap aztán megvilágosodtam. Elmentem egy terapeutához. Összeírtam néhány dolgot, ami meg akarok csinálni. Azt mondtam, videojáték-fejlesztő akarok lenni. Szeretnék színészkedni is. És fogyni akartam.”

Amber Hope

Amber Hope a fogyása előtt és után (Fotó: SWNS/Profimedia)

A Los Angelesben élő nő először alacsony szénhidráttartalmú étrendre váltott, igyekezett a napi kalóriabevitelét 1200 alatt tartani. Később elolvasott egy könyvet a vegán táplálkozásról és annyira megtetszett neki, hogy ő is áttért erre. Mindemellett edzeni is járt, heti hat alkalommal. Az életmódváltásnak köszönhetően nagyjából egy év alatt megfelezte a testsúlyát.

A fogyás során elért sikerei az élet más területein is inspirálták. Egy videójáték-fejlesztő csapat tagjaként kezdett dolgozni és egy fejlesztői versenyt is megnyert. Azóta már több játék készítésében is közreműködött. Emellett az amatőr színjátszásba is belevágott, egy sorozat promójában és egy tévés valóságshow-ban is felbukkant. Elkezdett online edzéseket tartani, majd pedig személyi edző lett.

 Amber Hope

Íjászattal fogyott le (Fotó: SWNS/Profimedia)

Néhány hónapja egy új sportágat is felfedezett magának: a lovasíjászatot, mely hamarosan a szenvedélyévé vált és még nagyobb önbizalmat adott a számára. „Hagyományos íjat használok, ami ritka. Erősnek és stabilnak kell lenned, hogy tudj vele lőni. Megtanít a fizikai és a mentális erődön is dolgozni – magyarázta. – Ez a sport terápia a számomra. Nemrég megnyertem az első versenyemet.”  

A fiatal nő ma legfőképpen azon dolgozik, hogy másoknak is segítsen elérni a fogyókúrás céljaikat. „Amikor túlsúlyos voltam, azt hittem reménytelen helyzetben vagyok, de soha nincs ilyen. Szeretném önszeretetre tanítani az embereket. Nem lehetsz túl kemény magaddal. Úgy kell lefogynod, hogy közben nem lehetsz gonosz saját magaddal. Ha kitűzted a célt, ne engedj belőle és ne add fel!”

via 

Még több nagy fogyás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top