nlc.hu
Család

Zente új Hammersmith mozgástesztjének erdeményei

„Jó úton haladunk” – újabb örömteli hírek érkeztek Zentéről

Hihetetlen ütemben fejlődik az SMA-beteg kisfiú.

Hamarosan két éve lesz annak, hogy Zente megkaphatta a génterápiás kezelést, és rendszeresen jönnek hírek arról, hogy javul a kisfiú állapota, Facebook-oldalán most egy újabb örömteli hírt tudtak megosztani szülei. Egy nappal azelőtt, hogy megkapta volna a kezelést, Zentén több vizsgálatot is elvégeztek, többek között megtörtént az első Hammersmidt-mozgásteszt.

Ennek során különböző feladatokat kell végrehajtani, például megkérik a gyermeket, hogy üljön és álljon fel, hasról nyomja fel magát, álljon kapaszkodás nélkül, és mindenre pontot kap. Zente az első alkalommal 9 pontot ért el, de annak köszönhetően, hogy az utóbbi hónapokban mennyit fejlődött, ez a szám most már jóval magasabb, összesen 42 pont.

„A legutolsó, februári kontroll óta, azaz 4 hónap alatt 12 pontot javított! Ezzel összesen elérte a 42 pontot! Ez mindig megerősít, hogy jó úton haladunk… Természetesen az elmúlt napokban volt még vérvétel, logopédiai, neurológiai vizsgálat is, ahol szintén minden rendben, de a 12 pontocska oly nagy öröm, hogy ezt szerettem volna leginkább kiemelni” – olvasható a posztban. 

(via Tények)

Zente SMA

Fotó: Facebook/Zente SMA 1 Tiny Hero

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top