nlc.hu
Család

Polgármesterből kukásautó-sofőr

Göteborg polgármestere volt, most kukásautót vezet

Ann-Sophie Hermannson így is boldog, az emberektől több hálát és türelmet kap mint városvezetőként.

Ann-Sophie Hermannsont 2016-ban megválasztották Göteborg polgármesterévé, de két évvel később, egy betiltott dokumentumfilm miatt kialakult vita után távozni kellett hivatalából. Hermansson most Renova nevű hulladékgyűjtő cégnél vezet egy kukásautót, és állítása szerint boldog, mert míg polgármesterként mindenért őt hibáztatták a helyi lakosok, most viszont mindenki türelmes vele, a megköszönik neki, hogy megszabadítja őket a szemetüktől, írja az Eurnonews.

A cégnél állítólag ő az egyetlen női sofőr, és elmondása szerint lóg rajta a munkaruha, mert a cégnél azóta sem készült az ő méretére való. Ann-Sophie Hermannson egyébként nem új munkahelye miatt tanult nagyobb járműveket vezetni, édesapja tanácsára már tizenkilenc évesen szerezte meg a teherautóra való jogosítványt.

És hogyan telik egy napja? Hetente öt napot dolgozik, de olyankor hajnali fél négykor kel, reggeli után felül a  buszra, és bemegy dolgozni. Érkezés után megfújja a szondát, aztán reggel nyolcig ötven címre megy. Nyolckor ebédszünetet tart, majd egy órával később újra megfújja a szondát, mert a teherautó csak negatív alkoholteszt után ad gyújtást, és még további nyolcvan címre kell elmennie.  Bő két óra alatt végez a szünet utáni munkájával, utána azoknak a kollégáinak segít, akik valami miatt lemaradtak. Hermansson szerint náluk ilyen a cégkultúra: összetartanak, és segítik egymást.

szemétszállítás

Fotó: Getty Images

Karrierváltók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top