nlc.hu
Család

Kacskovics Imre az oltásokról és a negyedik hullámról

Immunológus: idő kérdése, és Magyarországon is eljön a negyedik hullám

Viszont a „pfizereseknek” nem feltétlenül kell még szaladniuk a harmadik oltásért.

Kacskovics Imre, immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja az ATV Start című műsorában elmondta, az egész világon berobban a negyedik hullám, így Magyarországon is, ez csak idő kérdése, és mindenkinek, aki még nincs beoltva, azt javasolja, hogy vegyék fel a vakcinát.

Beszélt arról is, hogy a védőoltások esetében nem 100 százalék, hogy mindenkiben védettséget alakítanak ki, ezért fontos, különösen az időseknél, hogy vegyék fel a harmadik védőoltást, erősítsék meg az immunrendszerüket. Hozzátette, ha valaki mRNS oltást kapott, annak “nem kellene elsőként szaladni a harmadik oltás felvételéért”, mert ezek a vakcinák jól védenek.  Véleménye szerint az viszont fontos, hogy a 12 éven felüli gyerekeket még a tanévkezdés előtt beoltsák, ezzel nem kellene várni.

Hogy mikor alakul ki majd a nyájimmunitás, Kacskovics Imre szerint nem lehet pontosan kiszámítani, hiszen a delta variáns, ami sokkal agresszívebb, „egy új változót hozott ebbe az egyenletbe”.

oltópont

Oltópont a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 6-án. (Fotó:
MTI/Rosta Tibor)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top