nlc.hu
Család

16 gyerekes család

16 gyerekük van van és még többet szeretnének

Az ausztrál házaspár már az ötvenes éveiben jár, de ha úgy alakul, örömmel vállalnak még újabb gyermekeket.

A Queenslandben élő Bonell família jelenleg Ausztrália legnagyobb családja. Jeni and Ray Bonell 32 éve házasok és 16 gyermek büszke szülei. Az 51 éves családanya a közelmúltban egy Youtube-videóban ráadásul elárulta: szeretnének még több gyereket.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amink van, és nyitottak vagyunk még többre. Egyszer persze az életkorunk és az, hogy egy következő életszakaszba lépünk, megakadályozza ezt, de mindig van remény. Ha megtörténik, akkor megtörténik. Ha nem, akkor nem, akkor mindenképpen boldogok vagyunk” – fogalmazott az anya, hozzátéve, hogy addig fognak újabb gyermekeket vállalni, míg csak képesek rá.

A Bonell házaspár

A Bonell házaspár (Fotó: Facebook/The Bonell Family)

Az asszony elmondta azt is, hogy rengeteg áldozatot kell hozni ennyi gyermek felneveléséhez, azonban ők úgy érzik, ez így helyes, ugyanakkor tiszteletben tartják azt is, ha mások ezt nem így látják. „100 százalékot fordítunk a gyerekeink nevelésére és a családi életünkre, számunkra ez a tökéletes.”

Az asszony elmesélte azt is, hogy tavaly, a pandémia kezdetén a legkevésbé sem volt egyszerű minden szükséges dolgot beszerezni a 18 tagú családnak, többek között elegendő vécépapírt sem. Amikor a boltban a kasszához ért a nagycsalád számára vásárolt adaggal, sokan rosszallóan néztek, hiszen azt hitték, feleslegesen halmoz fel ekkora mennyiséget. A nő akkor egy Facebook-posztban vágott nekik vissza: „Nem fogok bocsánatot kérni azért, mert vécépapírt vásároltam a családomnak, ami kétségtelenül nagyobb, mint a tiéd. És kicsit sem fogok bűntudatot érezni emiatt. Talán egy mély levegő segítene, vagy próbálj mosolyogni.”

„Úgy gondolom, hogy a világ határozottan szenved a járványtól, igen, a most felbukkant vírusos betegségtől, de van egy másik is, amely már régóta itt van velünk, ez pedig a jó modor hiánya, ami rosszindulattal párosul” – jegyezte meg.

via

Még több nagycsalád

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top