nlc.hu
Család

Több mint 150 ezer magyar kért brit letelepedési engedélyt

Csaknem Szeged teljes lakosságát kitenné a brit letelepedési engedélyt kérő magyarok száma

Aki benyújtotta a kérelmet, annak megmaradnak a Brexit előtti jogai.

A június végi kérvényezési határidőig több mint 154 ezer magyar igényelt tartós letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában – írja a Telex.

A lap információi szerint a szigetország EU-s kilépését, az Brexitet követően továbbra is maradhatnak azok, akik 2020 végéig törvényesen telepedtek le az országban. Ehhez arra volt szükségük, hogy meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyt kérjenek, amelynek határideje június 30. volt. 

A brit kormány korábban jelezte, hogy méltányosságból – megfelelő indoklást követően – elfogadják a késve benyújtott kérvényeket is. A brit belügy adatai szerint egyébként az EU-tagországokból összesen 5 504 200 ember folyamodott letelepedési státuszért. 

Rengeteg magyar igényelt brit letelepedési engedélyt

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A legtöbb kérelmet – 1 091 500 – lengyelek nyújtották be, őket követik a románok (1 067 200), míg a lista harmadik helyén az olaszok állnak (545 600). Magyarország a nyolcadik a sorban, Franciaország és Németország után.

A brit belügy tájékoztatása szerint a kérelem benyújtása már garantálja, hogy az ott élő EU-állampolgárok összes jogosultságukat megőrizhetik.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top