nlc.hu
Család

Újabb felfedezés a koronavírus tüneteiről

Kiderült: életkor szerint változhatnak a koronavírus tünetei

Más-más Covid-tünete lehet egy 16 évesnek és egy 80 évesnek.
oltás

Brit kutatók 18 különböző jellemző koronavírusos tünet gyakoriságát figyelték meg: eredményeik szerint nemcsak életkori csoportok, de nemek szerint is van eltérés az észlelt tünetekben – írja az Infostart.

Mint az adatok elemzéséből kiderült, a szaglásvesztés 60 év fölött nem jellemző, 80 év fölött pedig már egyáltalán nem releváns, viszont az idősebbeket gyakrabban érinti a hasmenés a betegségben. A 40-59 éveseknél jellemző volt az állandó köhögés, viszont hidegrázást ritkábban tapasztaltak, mint a 80 év fölöttiek. A 60-70 év köztiek mellkasi fájdalomról, szokatlan izomfájdalomról, légszomjról és szaglásvesztésről számoltak be, a 80 év fölöttiek körében pedig mellkasi fájdalom és szokatlan izomfájdalom szerepelt a legjellemzőbb tünetek között. Eközben a 16-39 év közti korosztály a szaglásvesztés és a mellkasi fájdalom mellett hasi fájdalmat, légszomjat és szemfájdalmat is tapasztalt.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top